Chiar în timpul detenției ar fi șantajat un bărbat de 60 de ani din Bălți pretinzând de la acesta zece mii de euro. Este vorba despre un grup infracțional, dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13 din Chișinău.

Organizatorul este un bărbat de 38 de ani din Azerbaidjan, care pe parcursul ultimelor șapte luni se află în Penitenciarul nr.13 pentru comiterea unui omor.

„În momentul în care a aflat despre poziția pro-acuzare a unui martor pe dosarul în care el este învinuit, deținând ilegal în penitenciar telefon mobil, a intervenit către un amic din Azerbaidjan, căruia i-a ordonat să se deplaseze în R. Moldova și să estorcheze prin șantaj, cu titlu de recompensă pentru detenția sa, suma de bani”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Amicul învinuitului, un bărbat de 33 de ani, a sosit astfel recent în R. Moldova. Prin amenințări cu violență și omor el a estorcat de la victimă și rudele acestuia bani în trei tranșe. Pe 20 iulie, el a fost reținut chiar în momentul primirii ultimei tranșe de 60 de mii de lei.

Deoarece maniera în care se acționa era destul de agresivă, operațiunea de reținere a fost efectuată de către angajații INI și ai Batalionului cu Destinație Specială ,,Scorpion” al DTC al MAI, sub controlul procurorilor PCCOCS.

Oamenii legii au fost efectuate șapte percheziții în automobil, domiciliu, celula din penitenciar și corporale ale suspecților. În urma acestora au fost depistați și ridicați 60 de mii de lei, telefoane mobile, inclusiv unul din celula deținutului, înscrisuri de ciornă și alte bunuri ce prezintă interes pentru cauză.

În seara de 22 iulie curent, magistrații din Bălți au admis demersul procurorului, astfel încât față de executor a fost aplicată măsura preventivă – arestul pentru un termen de 30 de zile.

Investigațiile pe caz continuă pentru acumularea probatoriului și identificarea tuturor membrilor grupului infracțional.

Potrivit legii, șantajul comis de un grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la șapte la zece ani, cu amendă de la 92.500 până la 117.500 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!