/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

24 iulie 2021, ora 16:54

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur”, scrie digi24.ro.

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obținut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obținută de Popescu este totodată și prima a delegației României la Tokyo 2020.

Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2008 la Beijing la individual, a controlat disputa cu Lehis şi a condus aproape permanent, reuşind să se desprindă la 7-4 în finalul reprizei a doua.

Românca a mai învins-o recent pe Lehis la Cupele Mondiale de la Tallin (2019, 15-14 în primul tur) şi Doha (2020, 15-9 în turul secund), cucerind trofeele apoi.

Popescu (CSA Steaua) o va înfrunta în finala programat sâmbătă de la ora 14:45 (ora României) pe chinezoaica Yiwen Sun, care a trecut în prima semifinală de rusoaica Aizanat Murtazaeva cu 12-8.

La Tokyo, Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6, iar în sferturi pe o altă reprezentantă a Estoniei, Julia Beljajeva, cu 15-8, notează Agerpres.

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei. Ultimele două dueluri dintre cele două spadasine au fost câştigate de româncă, în 2019 la Cupa Mondială de la Tallinn, în semifinale, şi în 2020, în sferturile Cupei Mondiale de la Havana.

Scrima românească, prezentă la Tokyo cu doar doi sportivi, Iulian Teodosiu (sabie) şi Ana-Maria Popescu (spadă), a cucerit 16 medalii la Jocurile Olimpice, 4 de aur, 4 de argint şi 7 de bronz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram