Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

special

Un fost veteran de război și consilier local din Corjova, reținut la postul vamal din Lunga de pretinșii grăniceri. Precizările Promo-LEX

24 iulie 2021, ora 12:40
Distribuie:

Promo-LEX informează că, astăzi, în jurul orelor 10:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, r-ul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost reținut Valeriu Mitul, locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari, consilier local, veteran al războiului de pe Nistru și un activist civic pentru drepturile omului.

„Pretinșii grăniceri i-au ridicat actele de identitate și l-au reținut timp de o oră la așa-numitul post vamal. Ulterior, aceștia i-au întors documentele și i-au înmânat interdicția de a intra în regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat al asociației.

Precizăm că aceasta este a două reținere ilegală a lui Valeriu Mițul la un interval de două luni. Situația lui Valeriu Mițul este identică cu cazul altor doi veterani de război – Iurii Coțofan și Victor Timuș, care au fost reținuți în august 2020 de către pretinșii grăniceri, iar peste 1 oră de la reținere, acestora li s-au înmânat documentele emise de către ”MGB-ul” local cu privire la interzicerea accesului în regiunea transnistreană.

În acest context, asociația Promo-LEX reiterează că problema reținerilor și restricțiilor abuzive efectuate de către administrația de facto de la Tiraspol și solicităm autorităților constituționale, inclusiv Biroului Politici de Reintegrare, să nu realizeze doar acțiuni birocratice și formale, dar să depună eforturi suplimentare pentru a preveni asemenea situații.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram