/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Doi soți din România, diagnosticați cu botulism, salvați după ce au primit ser antibotulinic din R. Moldova. În România, acesta lipsește

missing
26 iulie 2021, ora 15:53

Doi soți din România, diagnosticați cu botulism, au fost salvați după ce le-a fost administrat ser antibotulinic, oferit de Republica Moldova, întrucât în prezent, în România acesta nu se găsește. Transportul fiolelor cu medicament a fost asigurat de un echipaj SMURD. 

Serurile au fost preluate de către un echipaj SMURD Iași, iar ulterior transmise Spitatului de Boli Infecțioase Arad, unde sunt internați cei doi pacienți.

Reprezentanții instituției medicale au reușit să găsească serul în R. Moldova după circa 7 ore de căutări.

„Deoarece serul antibotulinic lipseşte momentan din unităţile sanitare, am început lupta căutărilor împreună cu colegii de la DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi, nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii, prin oameni devotaţi care au făcut tot posibilul şi au găsit serul în Republica Moldova, într-un timp de 6 – 7 ore. O echipa de la ISU Arad a plecat aseară spre Iaşi şi o altă echipă de la ISU Iaşi a plecat spre Arad, iar undeva pe la mijlocul distanţei s-a realizat transferul serului ca să ajungă până în această dimineaţă la spital şi să fie administrat celor doi pacienţi”, a declarat pentru Agerpres.ro.

Potrivit autorităților române, cei doi soți se simt mai bine, dar rămân sub supravegherea medicilor pentru mai multă siguranță.

Botulismul este o boală rară, care poate deveni fatală și este generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate sau daca o rana deschisa ajunge in contact cu sporii bacteriei botulinice. în absenta unui tratament rapid instituit, infecția duce la eliberarea unei cantități de toxine botulinice care provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și moarte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram