/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Un pod nou va fi construit peste Prut, anunță ministrul Transporturilor al României

26 iulie 2021, ora 21:41

Un nou pod va fi construi peste râul Prut. Acesta va face legătura între orașele Iași și Ungheni, în cadrul Autostrăzii Unirii. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul român al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe rețelele sociale. 

Ministrul a scris că proiectarea este deja în derulare, studiul de fezabilitate pentru pod este finalizat, iar după obținerea acordului de mediu, aflat în procedură, va fi lansată licitația de proiectare și execuție.

„Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a scris ministrul.

Astfel, urmează a fi reabilitate podurile de la Albița – Leușeni, Sculeni, Oancea – Cahul și Galați – Giurgiulești. Ultimul a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri. Execuția lucrărilor de reabilitare a pornit chiar în luna iulie și se va încheia peste nouă luni, a spus ministrul.

„Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută”, a scris Cătălin Drulă.

Acum două zile, ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, a declarat că România intenționează să continue proiectele de interconectare strategică în domeniul energetic și în domeniul transporturilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram