/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Un berbec cu cinci coarne, „vedeta” unui festival religios din Nigeria

26 iulie 2021, ora 17:16

Un berbec cu cinci coarne a devenit extrem de faimos în întreaga lume, după ce a fost expus la vânzare la Eid al-Adha, una din cele mai importante sărbători musulmane din Nigeria. Animalul a devenit viral pe internet, iar unii internauți l-au asemănat cu o zeitate, asemănându-i cele cinci coarne cu coroana de pe Statuia Libertăți din SUA, scrie Digi24.ro.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva, iar asta se petrece în timpul unei sărbători. Este prima dată când văd un berbec cu cinci coarne. Dumnezeu îl folosește pentru a ne arăta cât e de mare, iar asta se petrece într-un moment în care musulmanii sărbătoresc”, a spus Wasiu Salaudeen, un agent imobiliar, pentru Reuters.

Originile acestei sărbători sunt extrem de vechi și comemorează supunerea Profetului Ibrahim (Avraam) în fața lui Allah. Acest eveniment este recunoscut și de tradiția iudeo-creștină și este relatată în Biblie. Festivalul marchează sfârșitul sezonului Ramadan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram