La ședința de joi a Legislativului urmează a fi aleasă conducerea și constituite fracțiunile parlamentare. Am reușit să aflăm cine se va afla în fruntea fracțiunii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). 

Zinaida Greceanîi de la socialiști ar urma să fie desemnată președintă a fracțiunii BECS, iar fotoliile de vicepreședinți ai acesteia vor fi ocupate socialistul Corneliu Furculiță și comunistul Constantin Starâș, care a și confirmat informația. Secretarul fracțiunii va fi socialistul Vasile Bolea.

Aceeași informație a fost făcută publică luni, de către expertul constituțional Teodor Cârnaț, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. În opinia lui Cârnaț, președinții formațiunilor care fac parte din bloc, Igor Dodon și Vladimir Voronin nu-și vor face des apariția la ședințe.

În urma alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent, BeCS s-a ales cu 31 de mandate în Parlament.

În Legislativul precedent, Zinaida Greceanîi a fost președinte a Parlamentului, iar Corneliu Furculiță a ocupat funcția de președinte al fracțiunii Partidului Socialiștilor.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!