/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Greceanîi - președinta fracțiunii, Furculiță și Starîș - vicepreședinți. Cum vor împărți cei de la BECS funcțiile în Parlament

missing
27 iulie 2021, ora 14:02

La ședința de joi a Legislativului urmează a fi aleasă conducerea și constituite fracțiunile parlamentare. Am reușit să aflăm cine se va afla în fruntea fracțiunii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). 

Zinaida Greceanîi de la socialiști ar urma să fie desemnată președintă a fracțiunii BECS, iar fotoliile de vicepreședinți ai acesteia vor fi ocupate socialistul Corneliu Furculiță și comunistul Constantin Starâș, care a și confirmat informația. Secretarul fracțiunii va fi socialistul Vasile Bolea.

Aceeași informație a fost făcută publică luni, de către expertul constituțional Teodor Cârnaț, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. În opinia lui Cârnaț, președinții formațiunilor care fac parte din bloc, Igor Dodon și Vladimir Voronin nu-și vor face des apariția la ședințe.

În urma alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent, BeCS s-a ales cu 31 de mandate în Parlament.

În Legislativul precedent, Zinaida Greceanîi a fost președinte a Parlamentului, iar Corneliu Furculiță a ocupat funcția de președinte al fracțiunii Partidului Socialiștilor.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram