Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis dizolvarea organelor electorale constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Și birourile electorale ale secțiilor de votare își încetează activitatea şi se consideră dizolvate.

Potrivit (CEC), pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate au fost constituite 37 de consilii electorale ale circumscripțiilor electorale de nivelul doi și 2 150 de birouri electorale ale secțiilor de votare.

În baza proceselor-verbale privind rezultatele numărării voturilor, întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare, Comisia a totalizat și a adus la cunoștința publică rezultatele finale ale alegerilor.

După alegerile parlamentare anticipate, care au avut loc în data de 11 iulie, în Legislativ au intrat trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut 63 de mandate de deputat, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor” cu 6 mandate de deputat.

Noul Parlament s-a întrunit luni, 26 iulie. Ședința s-a încheiat, însă, după discursul din plen al președintei țării, Maia Sandu. PAS a cerut ca următoarea ședință să aibă loc joi, 29 iulie.

Liderul PAS, Igor Grosu a explicat ulterior că ședința a fost amânată pentru ca până joi să fie purtate discuții cu deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidului Politic „Șor”, privind repartizarea funcțiilor de conducere în Legislativ și a comisiilor parlamentare permanente.

Joi, 29 iulie, urmează să aibă loc ședința Parlamentului la care se vor constitui fracțiunile și se vor alege organele de conducere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!