/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CEC a dizolvat organele electorale constituite la alegerile parlamentare anticipate

28 iulie 2021, ora 10:36

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis dizolvarea organelor electorale constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Și birourile electorale ale secțiilor de votare își încetează activitatea şi se consideră dizolvate.

Potrivit (CEC), pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate au fost constituite 37 de consilii electorale ale circumscripțiilor electorale de nivelul doi și 2 150 de birouri electorale ale secțiilor de votare.

În baza proceselor-verbale privind rezultatele numărării voturilor, întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare, Comisia a totalizat și a adus la cunoștința publică rezultatele finale ale alegerilor.

După alegerile parlamentare anticipate, care au avut loc în data de 11 iulie, în Legislativ au intrat trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut 63 de mandate de deputat, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor” cu 6 mandate de deputat.

Noul Parlament s-a întrunit luni, 26 iulie. Ședința s-a încheiat, însă, după discursul din plen al președintei țării, Maia Sandu. PAS a cerut ca următoarea ședință să aibă loc joi, 29 iulie.

Liderul PAS, Igor Grosu a explicat ulterior că ședința a fost amânată pentru ca până joi să fie purtate discuții cu deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidului Politic „Șor”, privind repartizarea funcțiilor de conducere în Legislativ și a comisiilor parlamentare permanente.

Joi, 29 iulie, urmează să aibă loc ședința Parlamentului la care se vor constitui fracțiunile și se vor alege organele de conducere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram