Comisia Electorală Centrală anunță că va iniția proceduri contravenționale în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul partidelor politice care nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare privind gestiunea financiară a partidului pentru primul semestru al anului 2021. Într-un comunicat de presă, instituția precizează că din 53 partide înregistrate în Moldova, la 17 partide s-au depistat încălcări, fie acestea nu au prezentat rapoartele în termenul stabil, fie au făcut-o cu nereguli.

Doar 24 de formațiuni politice au prezentat raportul în corespundere cu prevederile regulamentare, atât prin sistemul informatic SI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, iar altele 11 au utilizat doar o singură modalitate.

Totodată, 11 partide politice nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare în termenul stabilit și nu au comunicat nici motivul neprezentării acestora:

1. Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

2. Partidul Social Democrat;

3. Partidul Politic „NOI”;

4. Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova;

5. Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова”;

6. Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie;

7. Partidul Politic „Democrația Acasă”;

8. Partidul Acțiunea Democratică;

9. Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”;

10. Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”;

11. PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ.

Șapte partide politice au prezentat rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2021, atât cu depășirea termenului legal, cât și/sau contrar modalităților de depunere. Printre ele se numără: Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, partidul Politic „ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR” și „PARTIDUL SCHIMBĂRII”.

CEC reamintește faptul că partidele politice trebuiau să prezinte raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului curent până la 15 iulie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!