/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mai multe partide care nu au prezentat rapoartele financiare ar putea fi sancționate. CEC va iniția proceduri contravenționale

missing
28 iulie 2021, ora 12:51

Comisia Electorală Centrală anunță că va iniția proceduri contravenționale în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul partidelor politice care nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare privind gestiunea financiară a partidului pentru primul semestru al anului 2021. Într-un comunicat de presă, instituția precizează că din 53 partide înregistrate în Moldova, la 17 partide s-au depistat încălcări, fie acestea nu au prezentat rapoartele în termenul stabil, fie au făcut-o cu nereguli.

Doar 24 de formațiuni politice au prezentat raportul în corespundere cu prevederile regulamentare, atât prin sistemul informatic SI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, iar altele 11 au utilizat doar o singură modalitate.

Totodată, 11 partide politice nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare în termenul stabilit și nu au comunicat nici motivul neprezentării acestora:

1. Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

2. Partidul Social Democrat;

3. Partidul Politic „NOI”;

4. Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova;

5. Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова”;

6. Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie;

7. Partidul Politic „Democrația Acasă”;

8. Partidul Acțiunea Democratică;

9. Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”;

10. Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”;

11. PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ.

Șapte partide politice au prezentat rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2021, atât cu depășirea termenului legal, cât și/sau contrar modalităților de depunere. Printre ele se numără: Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, partidul Politic „ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR” și „PARTIDUL SCHIMBĂRII”.

CEC reamintește faptul că partidele politice trebuiau să prezinte raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului curent până la 15 iulie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram