„Continuă circul politic!” Este declarația făcută de către deputatul Partidului Politic „Șor”, Denis Ulanov, după ce Procuratura a anunțat în această dimineață că l-a trimis în judecată în dosarul privind „frauda bancară”.

„Continuă circul politic, începând cu ridicarea imunității mele parlamentare. Eu am fost autorul proiectului în 2019 privind ridicarea imunității parlamentare, dacă acel proiect era adoptat, nu avea să fie acest circ și venirea procurorului în Legislativ, pentru a-mi ridica imunitatea. Asta nu se va termina cu nimic altceva decât cu recunoașterea nevinovăției mele”, a declarat Denis Ulanov, după negocierile cu președinta Maia Sandu, privind desemnarea unui candidat la funcția de premier, la care a participat alături de Marina Tauber.

Deputatul s-a referit și la decizia procurorilor de a aplica sechestru pe bunuri în valoare de 9,7 milioane de lei, care i-ar aparține.

„Eu am trăit cinstit, nu am ascuns averile pe care le am, faptul că au pus sechestru, este dreptul lor să o facă”, a precizat Denis Ulanov.

Menționăm că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul „fraudei bancare”. S-a întâmplat după ce procurorii, care au reluat investigațiile de la capat, au renunțat la acuzații pentru că fapta incriminată nu ar fi fost comisă de către Platon.

În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor. Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare, pe care adepții lui au grijă de fiecare dată să-l instaleze.

Totodată, în octombrie 2020, deputatele PP „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost scoase de sub urmărire penală în același dosar, privind frauda bancară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!