Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a publicat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Printre țările incluse în zona roșie sunt Marea Britanie, Irlanda de Nord, Spania, Olanda și Cipru. MSMPS precizează că lista este elaborată în conformitate cu Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 17 iulie, iar actualizările se actualizează o dată la 7 zile. În ziua de vineri noua listă este publicată, iar în ziua de luni intră în vigoare.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!