/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/DOC/ Noua LISTĂ cu țările pentru care este nevoie de izolare la sosirea în R. Moldova

30 iulie 2021, ora 18:38

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a publicat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Printre țările incluse în zona roșie sunt Marea Britanie, Irlanda de Nord, Spania, Olanda și Cipru. MSMPS precizează că lista este elaborată în conformitate cu Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 17 iulie, iar actualizările se actualizează o dată la 7 zile. În ziua de vineri noua listă este publicată, iar în ziua de luni intră în vigoare.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram