Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), a venit cu un comentariu pe rețelele sociale, în legătură cu arestarea sa. 

Alexandru Pînzari a scris pe pagina sa de Facebook că „ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt „bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic”.

Fostul ministru al Apărării spune că nu a încălcat legislația și că va fi maxim transparent și deschis cu procurorii care gestionează acest caz.

Potrivit procurorilor, în această dimineață au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul figurantului în dosar, care „la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI”. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și audiat.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În dosarul fostei Direcții nr. 5 a INI mai sunt vizați președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și un inspector de la Poliția de Frontieră. Cei trei au fost reținuți în data de 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!