/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Averea a doi judecători din Chișinău și Comrat este verificată de ANI, în urma unei investigații jurnalistice

missing
02 august 2021, ora 15:30

Averea a doi magistrați, din cadrul Judecătoriilor Chișinău și Comrat, este verificată de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), după ce președintele instituției s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare.

De asemenea, un șef de subdiviziune subordonată Direcției educație din Capitală și a un consilier din orașul Sângera din municipiul Chișinău sunt cercetați de către ANI, fiind bănuiți de conflicte de interese.

Sunt anchetați și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție.

Un director interimar al unei întreprinderi municipale din gestiunea Primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14 mii de lei.

Săptămâna trecută, ANI a stabilit două încălcări ale legislației. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram