După ce a demisionat din funcția de prim – ministru în luna aprilie, Nikol Pașinian a fost numit din nou în aceeași funcție. Ordinul privind desemnarea acestuia la funcția de premier al țării a fost semnat luni, 2 august de președintele Armen Sarkisian. 

Candidatura lui Pașinian a fost propusă de fracțiunea parlamentară „Contractul Civil”, scrie interfax.ru.

Potrivit normelor constituționale, noul Guvern urmează să fie format în decurs de 15 zile de la numirea candidatului la funcția de premier.

În data de 17 iulie, Curtea Constituțională a Armeniei a declarat drept constituționale rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 20 iunie, câștigate detașat de Partidul „Contractul Civil”, condus de Nikol Pașinian. În urma acestora, „Contractul Civil” s-a ales cu 71 de deputați, câștigându-și dreptul de a înainta un candidat la fotoliul de prim – ministru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!