/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

După ce a demisionat în aprilie, Nikol Pașinian a fost numit din nou premier al Armeniei

missing
02 august 2021, ora 13:29

După ce a demisionat din funcția de prim – ministru în luna aprilie, Nikol Pașinian a fost numit din nou în aceeași funcție. Ordinul privind desemnarea acestuia la funcția de premier al țării a fost semnat luni, 2 august de președintele Armen Sarkisian. 

Candidatura lui Pașinian a fost propusă de fracțiunea parlamentară „Contractul Civil”, scrie interfax.ru.

Potrivit normelor constituționale, noul Guvern urmează să fie format în decurs de 15 zile de la numirea candidatului la funcția de premier.

În data de 17 iulie, Curtea Constituțională a Armeniei a declarat drept constituționale rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 20 iunie, câștigate detașat de Partidul „Contractul Civil”, condus de Nikol Pașinian. În urma acestora, „Contractul Civil” s-a ales cu 71 de deputați, câștigându-și dreptul de a înainta un candidat la fotoliul de prim – ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram