/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Radacini Wines este prima vinărie din Moldova care a primit certificatele de siguranță alimentară BRC și IFS

missing
02 august 2021, ora 09:59

Sistemul de siguranță alimentară BRC Food este unul dintre cele mai recunoscute standarde din lume de calitate și siguranță a produselor fabricate. BRC (British Retail Consortium) a fost dezvoltat pentru prima dată de British Supermarket Chain Association.

IFS (International Food Standard) este un standard pentru siguranța și calitatea unui produs fabricat, dezvoltat de Asociația germană a rețelelor de supermarketuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 6 – 9 iulie 2021, un grup de auditori acreditați internațional au vizitat crama Radacini Wines în or. Cricova.

În cadrul auditului extern realizat de aceștia, a fost analizată respectarea unor criterii precum: sistemul de management al calității, standardele de mediu, controlul tuturor proceselor de producție și al produselor finite, standardele de competență și igienă a personalului, sistemul de management al siguranței alimentelor și a punctelor critice de control din procesul de producție.

Standardele BRC Food Safety și IFS sunt cele mai eficiente instrumente de supraveghere continuă, de îmbunătățire a siguranței produselor și a managementului calității. Aceste certificate confirmă încrederea partenerilor de afaceri și oferă siguranță consumatorului față de producția de înaltă calitate.

Despre vinăria Radacini Wines  

Vinăria Radacini Wines a fost fondată în 2011 și deține în prezent propriile podgorii și crama în or. Cricova.

Podgoriile vinăriei sunt situate pe o suprafață totală de 800 de hectare în trei regiuni viticole din Moldova: Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian. În fiecare an, compania valorifică noi teritorii pentru cultivarea viței-de-vie, acordând o atenție specială soiurilor locale de struguri.

Noua cramă, cu sediul în or. Cricova, a fost dată în exploatare în 2019 și este dotată cu echipament de ultimă generație si un laborator ultramodern. Capacitatea totală de producție a cramei este de 5,5 milioane de litri de vinuri liniștite și vinuri spumante pe an.

Marca principală, Radacini, produce vinuri liniștite și spumante, în diferite serii: Radacini Ampre, Radacini Vintage, Radacini Fiori, Radacini Reserve, Radacini Vero di Moscato, Métier.

Realizările companiei includ peste 100 de premii câștigate la competiții internaționale specializate și peste 20 de țări în care vinurile Radacini sunt cunoscute și apreciate.

În 2020, Radacini Wines a primit „Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vinificației 2020″, decernat anual de Guvern și ONVV în cadrul Zilei Vinului din Republica Moldova.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram