Și Italia este devastată de incendii de vegetație. Cinci persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre cei răniți se numără și o fetiță de doar cinci ani. Cel puțin 800 de persoane sunt evacuate din propriile locuințe, informează digi24.ro.

Valul de călduri din această perioadă afectează sudul Italiei. Flăcări puternice în mai multe stațiuni turistice, după ce un incendiu a izbucnit într-o rezervație naturală din Pescara. Calamitățile naturale vin ca urmare a valului de căldură extremă care lovește sud-estul continentului european în ultimele zile.

„A trebuit să evacuăm un număr mare de locuințe și de spații turistice din cauza fumului. Cea mai mare problemă este aerul fierbinte împins de vânt. Facem tot ce putem pentru a minimiza impactul”, a spus primarul din Pescara, Carlo Masci.

Peste 800 de focare de incendii au fost înregistrate în acest weekend în sudul Italiei.

Grecia este și ea lovită de un val de caniculă fără precedent. Sute de oameni au fost evacuați, iar peste 500 au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Veștile nu sunt îmbucurătoare, deoarece în zilele următoare se așteaptă temperaturi de 47 de grade în Grecia. În Bulgaria vor fi în următoarele zile până la 41 de grade.

Căldură extremă a provocat un adevărat dezastru în Turcia, unde mii de pompieri luptă de aproape o săptămână cu incendiile

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!