Republica Moldova va primi săptămâna viitoare peste 7 mii de doze Pfizer, iar ulterior circa 55 mii de doze AstraZeneca, donate de Letonia și Lituania. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea. 

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început în 2 martie, 2021. Până la moment, în toată țara au fost administrate 1.051.038 doze de ser anti COVID. Potrivit lui Denis Cernelea, cu Johnson & Johnson, serul ajuns cel mai recent în țară, s-au imunizat deja peste 65 de mii de moldoveni. Zilnic, vaccinul produs de americani este administrat la circa cinci mii de persoane, autoritățile catalogând acest lucru, ca fiind unul îmbucurător. Cu vaccinul Sinovac, administrat în două doze, la distanță de cel mult patru săptămâni, s-a reusit imunizarea a peste 80 de mii de persoane, a mai spus Denis Cernelea.

În Republica Moldova, sunt disponibile pentru imunizare vaccinurile: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sinovac, Sinopharm și Sputnik-V. Vaccinarea este gratuită și benevolă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!