Departe de zgomotul orașului, în inima Codrilor, doritorii sunt invitați să participe la festivalul „Strășeni, mon amour” dedicat serviciilor publice de calitate. Organizatorii promit activități pentru toți de la mic la mare. Ziua vor fi expoziții, iarmaroc, ateliere, vizite la muzeul Rezervației, odihnă și plimbări. Iar, seara în scenă va ieși cu un program artistic formația Zdob și Zdub. Accesul participanților este gratuit.

Festivalul va avea loc duminică, 8 august 2021, în incinta rezervației Codrii din Lozova. Evenimentul va începe la ora 12:00, și sunt așteptați oameni din raionul Strășeni, din Capitală, din toată republica, adepți ai unui mod de viață civilizat, care se simt parte a societății, se informează, cer autorităților o bună guvernare, dar și se implică unde consideră că este nevoie.

Organizatorii anunță că la eveniment va fi amenajat cu spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice (selectarea deșeurilor, compostarea, eficiența energetică etc.), discuții cu autorități publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse prietenoase mediului (fructe, legume, artizanat, detergenți ecologici, peleți etc.), expoziții ale meșterilor populari etc.

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost creat în contextul modernizării serviciilor publice în regiune, care au loc la momentul de față cu suportul investițiilor din exterior, dar și nevoii de participare a localnicilor în procesele de bună guvernare locală. Evenimentul își propune să devină o platformă de comunicare neformală cu autoritățile publice, de informare și de comunicare, într-o atmosferă plăcută și degajată.

Pentru mai multe detalii legate de logistică – transport, comodități, hrană etc, urmăriți postările evenimentului „Strășeni, mon amour” pe Facebook.

Festivalul „Strășeni, mon amour” este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) – proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). De asemenea, în proiect sunt implicate cinci primării din raionul Strășeni – Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți, Zubrești. Evenimentul este organizat și datorită suportului Suediei și Rezervației „Codrii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!