/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Igor Grosu, în cadrul întrevederii cu ambasadorul UE: Parlamentul trebuie să corecteze legile votate de grupuri oligarhice

04 august 2021, ora 14:17

Noul Legislativ trebuie să corecteze urgent legile votate de grupuri oligarhice anterior prin care au legalizat schemele de corupție. Un astfel de mesaj a fost lăsat de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova.

„Noi trebuie să adoptăm legi bune pentru oameni cinstiți. Noul Legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției”, a menționat Igor Grosu.

Un alt subiect abordat a fost legat de sprijinul economic fără precedent din partea UE – Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani. „I-am dat asigurări excelenței sale că noul Parlament va face tot ce-i stă în putință ca Moldova să beneficieze integral și cât mai curând de acest plan de redresare economică”, a precizat președintele Legislativului.

Menționăm că datorită asistenței oferite de partenerii externi, țara noastră a primit donații generoase pentru sistemul de sănătate sub formă de echipamente de protecție și utilaje medicale pentru profilaxia și tratamentul Covid-19. De asemenea, prin platforma COVAX, în țară avem vaccinuri omologate de OMS, așa încât orice cetățean care dorește să fie vaccinat o poate face chiar azi.

Pe 29 iulie a avut loc ședința de constituire a organelor de conducere a Parlamentului. Igor Grosu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost numit în funcția de președinte al Legislativului, Mihai Popșoi și Vlad Batrîncea de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au fost numiți vicepreședinți.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram