Va fi majorat numărul de membri ai Biroului permanent al Parlamentului cu un deputat. Constantin Starîș din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor urmează să fie inclus în componența acestuia.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, 5 august, cu votul unanim al membrilor săi, raportul la un proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, în legislatura a XI-a, componența numerică a Biroului permanent va constitui 13 membri.

Din el fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului Igor Grosu, vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Din partea Fracțiunii PAS din Biroul permanent fac parte Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș; Fracțiunii Partidului ”Șor” – Denis Ulanov.

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al Legislativului și se formează, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!