Lukașenko a ordonat întărirea granițelor cu Lituania, după ce statul UE a început îndepărtarea migranților irakieni

05 august 2021, ora 15:05

Președintele Belarusului a ordonat joi forțelor de securitate ale țării să întărească controlul asupra graniței cu Lituania, care la începutul acestei săptămâni a început să îndepărteze imigranții proveniți din Irak, care încearcă să treacă din Belarus, scrie abcnews.go.com.

Lituania, membră a Uniunii Europene, s-a confruntat cu o creștere majoritară a migranților irakieni în ultimele luni. Acest lucru s-ar datora represaliilor din partea președintelui autoritar al Belarusului Alexander Lukașenko, după ce UE a sancționat țara sa pentru devierea unui avion în capitala Minsk și arestarea jurnalistului Roman Protasevici, aflat la bord.

Creșterea numărului de migranți reprezintă o sursă de tensiune între Belarus și vecinii săi europeni din vest. Marți, Lituania a declarat că și-a rezervat dreptul de a folosi forța pentru a opri o astfel de imigrație ilegală și a respins 180 de persoane care încercau să intre în țară.

Lukașenko a ordonat joi agențiilor de apărare și securitate să „închidă fiecare metru al frontierei” pentru a nu permite imigranților Lituania să se întoarcă înapoi în Belarus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram