Război în Ucraina, ziua 471: Lupte grele, risc atomic, prognoza lui Prigojin și evacuare cu explozii! Zelenski: Putin e dezastrul

/VIDEO/ „Bătrânii noștri” nu sunt singuri. TV8 împreună cu partenerii campaniei au împărțit darurile pentru alți patru eroi

08 mai 2021, ora 21:57

În Săptămâna Luminată, TV8, împreună cu partenerii campaniei „Bătrânii Noștri”, a împărțit speranță și bucurie pentru alți patru eroi din reportajele realizate de jurnalista Natalia Ghețu. Când casele lor s-au umplut cu daruri, oferite atât de agenți economici, cât și de oamenii de rând, bătrânii sau emoționat până la lacrimi. Cu greu le venea să creadă că atât de multă lume le-a întins o mână de ajutor, demonstrându-le că și ei contează pentru cineva. 

Era ora 9 dimineață când am ajuns la căminul unde își duce traiul Teodor Timofei. Fostul profesor, rămas al nimănui după moartea celor doi copii, ne-a povestit că, după difuzarea reportajului la TV8, viața lui a prins culoare. Zeci de oameni din țară și de peste hotare l-au telefonat și i-au trimis daruri.

„Italia, Germania, Spania, Norvegia mi-au sunat și chiar mi-au transmis cadouri.”

Iar unii telespectatori chiar i-au bătut la ușă.

„Au venit și cu familiile și i-am primit pe toți. Pe unii pe un scăunel. Le-am zis mai mult nu am. V-ați bucurat e oaspeți. Tare m-am bucurat. Din toată inima. Oameni străini pe care eu niciodată nu i-am văzut și vin să-ți aducă un ou roșu. Iar o fetiță a venit și m-a îmbrățișat. Pe mine 4 ani nu m-a îmbrățișat nimeni.”

Bucuria a crescut și mai mult când ne-a văzut și pe noi plini cu de toate. Produse alimentare, articole de igienă, un televizor, dar și dulapul la care visa atât de mult, pentru că nu avea unde să-și țină costumele de pe vremea când era profesor. Și asta că datorită generozității de care au dat dovadă telespectatorii TV8 și unii agenți economici.

Mijloacele financiare au fost colectate de asociația obștească „Laolaltă”, datorită căreia am reușit să evităm strângeri neautorizate de bani. I-a făcut un cadou-surpriză și Direcția Educație din sectorul Râșcani al Capitalei.

„Un dar, un frigider și produse care credem că va fi bine venit DVS: mulțumim că v-ați dedicat o viață învățământului.”

După ce ne-am asigurat că pe fața fostului profesor se preling doar lacrimi de bucurie, au luat calea spre satul Verejeni, din raionul Telenești. Însă, ne-a întâmpinat doar sora eroinei campaniei.

De la ea am aflat că Elena Popa, care se necăjea la pat din cauza șoldului fracturat, a revenit în spital, după difuzarea reportajului. Femeia ne-a spus că multă lume i-a sărit în ajutor, după ce istoria surorii ei a fost arătată la TV8. Unii au făcut drum lung ca să le aducă daruri.

„A venit un om din raionul Orhei și a făcut un mare cadou, bucurie. Sora nu l-a văzut.”

Am trecut și pe la spital raional Telenești. Din cauza pandemiei, nu ni s-a permis să intrăm, dar medicii ne-au asigurat că bătrâna se simte mult mai bine și că în curând va reveni acasă. Împreună cu voluntarii asociației Laolaltă am ajuns și la Soroca, la Raisa Aculinchina, fostă învățătoare de clase primare, care în urma unui incident și-a pierdut vederea.

Chiar dacă nu a putut să vadă cadourile, faptul că oamenii s-au mobilizat pentru a-i face bătrânețile mai ușoare, a emoționat-o. S-a bucurat ca un copil când i-am spus că printre daruri se află și un aparat de radio nou-nouț. Și frigiderul, care este o donație a unei doamne din Germania care a fost profund impresionată de istoria ei.

Ultimul popas l-am făcut la casa Olgăi Cojuhari, cea care timp de 40 de ani și-a dedicat zilele și sănătatea pentru a cultiva frumosul în sufletele elevilor ei.

„Bună ziua. V-am promis că o să revenim și am revenit. Avem daruri pentru DVS”. „Asta mie? Am să pun pensia la colțun și am să fac daruri și eu. Doamne ce bine să ai prieteni”.

Și ea s-a ales cu un frigider nou.

„Frigider! Să-l umplu cu producte.”

Dar ceea ce a emoționat-o cel mai mult a fost dulapul și cărțile. Și le dorea enorm de mult, după ce un incendiu i le-a mistuit, lăsând-o mai săracă.

„Știți această carte era deficitară.” „Mi-ați spus că vă doriți si un dulap și iată dulapul pentru cărți.”

Când să pornim spre casă, fosta profesoară a avut și pentru noi un dar. Un buchet de lalele, cules din curtea casei. Deși majoritatea oamenilor care au donat pentru bătrânii campaniei vor rămâne necunoscuți pentru ei, eroii campaniei nu le vor uita niciodată că le-au întins o mână de ajutor, luminându-le sărbătorile și bătrânețile.

„Cele mai calde urări și o viață plină de bucurii.”

Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
/VIDEO/ Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva

/VIDEO/ Reîntâlnire emoționantă: Campania „Bătrânii noștri” continuă să aducă bucurie și daruri în casele eroilor!

28 mai 2023, ora 19:50

Noi emoții de bucurie pentru eroii campaniei Bătrânii noștri. Împreună cu echipa Asociației „Laolaltă”, le-am bătut din nou la ușa bătrânilor cu daruri grație dumneavoastră, telespectatorilor TV8, care le-ați întins o mână de ajutor prin donațiile făcute. Din suma adunată, asociația a procurat produse alimentare și de igienă, și împreună am mers în ospeție să le oferim. Mare le-a fost uimirea când ne-au văzut din nou la ușă.

Cu mașinile pline cu daruri, împreună cu echipa Asociației Obștești „Laolaltă”, am pornit la drum, de la Chișinău spre eroii campaniei „Bătrânii noștri”. 

După 220 de kilometri parcurși spre nordul țării, am ajuns la poarta soților Chistruga din Cepeleuți, Edineț, care acum doi ani, din cauza COVID-ului și-au pierdut unica fiică. Revederea a fost emoționantă. 

Pachetele pline cu produsele alimentare și de igienă i-au bucurat nespus de mult pe bătrâni. Despărțirea a fost grea.

De la Cepeliuți am mers direct în raionul Drochia, satul Miciurin. Soții Rusu, ne-au întâmpinat ca de fiecare dată cu multă căldură. 

Am ajuns și în raionul Sîngerei. La Chișcăreni, unde locuiește Pavel Urechean, bătrânul țintuit la pat, ne-a întâmpinat sora acestuia, care de ani buni are grijă de el. Am avut parte și noi de surprize de la sora bărbatului, Eugenia. 

La Chișcăreni, am bătut și la ușa fostei profesoare de educație fizică, Domnica Ursachi. Obișnuită mai mult cu lipsurile, cadourile au emoționat-o. Am lăsat-o pe fosta profesoară, la fel cum am întâlnit-o. Alături de pisicile care îi țin de urât. 

De la Chișcăreni am mers și la sudul Moldovei, la Sadîc, Cantemir, la Maria Brașoveanu, care își crește de una singură nepotul, după ce unica sa fiică a fost răpusă de cancer. 

Mare le-a fost bucuria soților Roșca din satul Hoginești, Călărași când ne-au văzut, din nou, în pragul ușii cu pachetele pline cu produsele alimentare și de igienă.

Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
/VIDEO/ Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram