Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va vota, cel mai probabil, pentru Guvernul Nataliei Gavrilița, dar, decizia finală va fi luată într-o ședință, care va avea loc în această seară. Despre aceasta a declarat liderului fracțiunii, Ilan Șor, în cadrul unei intervenții video pe Facebook. 

Condamnat în prima instanță în dosarul frauda bancară, deputatul fugar Ilan Șor și-a exprimat speranța că noua putere își va asuma responsabilitatea pentru recuperarea miliardului.

„Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Vom vota în avans. Nu așteptăm nicio solicitare și nici recunoștință. Noi cerem un singur lucru de la noua putere: să respecte alegerea cetățenilor noștri care au votat pentru alte formațiuni politice, inclusiv pentru Partidul „ȘOR”, a declarat Ilan Șor.

El a adăugat că lista candidaților pentru funcția de ministru seamănă cu o „întâlnire de partid”, iar în privința profesionalismului acestora apar multe semne de întrebare. Cu toate acestea, Partidul „ȘOR” a precizat că optează pentru numirea cât mai rapidă a Guvernului, pentru ca acesta să înceapă, în cele din urmă, să rezolve problemele care s-au adunat.

„Facem acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Am afirmat în repetate rânduri că mergem în Parlament ca să lucrăm pentru oameni, cetățeni ai Moldovei noastre”, a mai menționat liderul Partidului „ȘOR”.

Menționăm că garnitura Guvernului Gavrilița va cere votul de încredere din partea deputaților în cadrul ședinței de vineri a Parlamentului.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual. În luna martie, dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdilă, tot el și raportor în completul de judecători care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!