Candidata votată la funcția de prim-ministru, care a fost înaintată deja de a treia oară, Natalia Gavrilița, a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului în cadrul căruia a reiterat principalele prevederi ale programului de guvernare. La ședința Legislativului, în cadrul căreia a cerut votul de încredere a deputaților, candidata votată a spus că complexitatea agendei pe care și-o propune implică măsuri legislative și instituționale ferme, pe alocuri, poate chiar excepționale.

„Mai mult, vom curăți instituțiile statului de oameni corupți, vom face tot posibilul ca justiția să se curețe de grupurile de interese care vând decizii și protejează hoții, vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme care se ascund în alte țări sau chiar în Moldova. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți și din acei bani vom repara școli, aziluri, case de cultură și drumuri”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a spus că acestea sunt doar o parte din acțiunile incluse în Planul de Guvernare „Moldova Vremurilor Bune”. „În același timp, țin să informez experții și organizațiile specializate că după învestirea Guvernului vom lansa o serie de dezbateri publice și consultări a Planului de Acțiuni ale Guvernului, care vor detalia și vor concretiza anumite acțiuni din acest program”, a reiterat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a declarat că complexitatea agendei pe care și-o propune implică măsuri legislative și instituționale ferme, pe alocuri, poate chiar excepționale.

„Suntem hotărâți să începem cu o curățare profundă a instituțiilor statului și cu numirea în funcții-cheie a unor profesioniști integri. Știm că acest demers nu va fi unul ușor și că va întâmpina rezistență din partea vechiului sistem. Suntem hotărâți să depășim greutățile și să valorificăm această oportunitate istorică când Parlamentul, Președintele și Guvernul sunt uniți în jurul unei viziuni de țară comune și sunt capabili și determinați să acționeze pentru materializarea acesteia în interesul cetățeanului”, a reiterat Gavrilița.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!