/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Din cauza fumului degajat de incendii, aerul a devenit aproape irespirabil la Atena

07 august 2021, ora 12:31

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei, relatează sâmbătă dpa, scrie agerpres.ro.

“Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”, le-au cerut autorităţile locuitorilor.

 


Foto: (c) Alexandros Avramidis / REUTERS


Flăcările au continuat să ardă toată noaptea la nord de Atena şi în oraş a plouat cu cenuşă.

“Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”, a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei responsabil cu protecţia civilă.

 


Foto: (c) Costas Baltas / REUTERS


Potrivit acestuia, vântul s-a calmat totuşi pe parcursul nopţii, ceea ce le dă o şansă pompierilor în lupta cu flăcările.

Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

 


Foto: (c) Alexandros Avramidis/REUTERS


Flăcările continuau să facă ravagii şi pe insula Evia şi în apropierea oraşelor istorice Olimpia şi Sparta, în Peloponez, determinând evacuări masive.

Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic. În ajutorul pompierilor greci au sărit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie, aminteşte dpa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram