/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

UE va acorda 75 de mln de euro statelor Parteneriatului Estic, pentru a accelera vaccinarea anti-COVID în rândul populației

10 august 2021, ora 17:47

În cadrul eforturilor depuse de Uniunea Europeană pentru a sprijini vaccinarea în țările partenere, Comisia a majorat astăzi, de la 40 de milioane, la 75 de milioane de euro, pachetul de asistență menit să asigure accesul la vaccinuri sigure și eficace împotriva COVID-19 și să accelereze campaniile de vaccinare în cele șase țări din cadrul Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Prin acest nou pachet de asistență de 35 de milioane euro, UE urmărește să sporească în mod substanțial accesul la vaccinuri în regiunea Parteneriatului Estic în contextul penuriei mondiale de vaccinuri, facilitând partajarea vaccinurilor de către statele membre ale UE și rambursând costurile conexe.

Această asistență vine în completarea sprijinului acordat de UE inițiativei COVAX – mecanismul mondial de asigurare a unui acces echitabil și universal la vaccinurile împotriva COVID-19 – și vizează o distribuție echitabilă și transparentă a vaccinurilor în țările Parteneriatului Estic.

Această asistență se adaugă primului pachet de sprijin în cuantum de 40 de milioane euro, lansat în februarie pentru a consolida imediat pregătirea și disponibilitatea locală pentru vaccinarea sigură și eficace a populației, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății.

Sprijinul UE a acoperit formarea managerilor din domeniul sănătății și a personalului medical implicat în campania de vaccinare, asistența logistică esențială pentru livrarea și gestionarea vaccinurilor și a stocurilor, datele privind vaccinarea, monitorizarea siguranței, acțiunile de comunicare și de implicare a comunităților, precum și sprijinul pentru dezvoltarea unui certificat digital privind COVID.

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a declarat: „Această pandemie devastatoare de COVID-19 a supus oamenii, sistemele de sănătate și economiile din întreaga lume la o presiune fără precedent. Din păcate, Parteneriatul estic nu face excepție. UE este hotărâtă să-și ajute vecinii din est să accelereze vaccinarea, deoarece aceasta va avea o importanță determinantă pentru stoparea pandemiei și lansarea redresării socioeconomice a acestei regiuni. În felul acesta, UE se îngrijește de partenerii săi.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram