/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ A aflat după ce a fost întors din drum. Fostul politician Iurie Roșca are interdicție de a intra în România pentru următorii trei ani

missing
14 august 2021, ora 13:43

Fostul politician Iurie Roșca a aflat astăzi, 14 august, că are interdicție de a intra în România pentru următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de politician după ce a fost întors din drum la vama Albița.

Fraților calitatea closetului și calitatea fluidizării transportului și al călătorilor spre România, la vama Albița, este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de intrare în România pentru trei ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele… băieții nu sunt obligați să mi le raporteze. Revin acasă. Doamne ajută. Trăiască neamul Românesc”. A declarat Iurie Roșca, într-un clip video pe Facebook.

Iurie Roșca este un politician din Republica Moldova. A îndeplinit, vreme de mai mulți ani, funcția de președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova. A fost vicepreședinte al Parlamentul Republicii Moldova între 1998-2001 și 2005-2009; și viceprim-ministru al Republicii Moldova (iunie – septembrie 2009).

Pe 4 aprilie 2005, cei 11 deputați a Partidului Popular Creștin Democrat, condus de Iurie Roșca, au votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcția de Președinte al Republicii Moldova.

La data de 8 aprilie 2005 este ales în funcția de Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. Partidul condus de el nu a mai intrat în Parlament după alegerile din aprilie și iulie 2009. La data de 16 iunie 2009 este numit în funcția de viceprim-ministru, prin decretul Președintelui Republicii Moldova. A demisionat din funcție la 14 septembrie 2009.

Din anul 2012 deține funcția de președinte al “Universității Populare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram