/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Compozitorul Eugen Doga a fost ales cetățean de onoare al municipiului Vaslui

16 august 2021, ora 12:18

Maestrul Eugen Doga a fost ales cetățean de onoare al municipiului Vaslui. Evenimentul a avut loc de Zilele Culturale ale municipiului Vaslui.

„Am îndrăznit să vin în fața dumneavoatră să vă prezint un om. Este un om cu adevărat deosebit, pentru că s-a dedicat unei zone de a mulțumi sufletul. Lucrurile materiale se pierd în timp, însă arta, compoziția rămân veșnice. Pentru noi sunteți o mare personalitate, opera dumneavoastră va rămâne peste vreme. Momentul de astăzi să vă rămână în suflet ca o dată când ați pătruns definitiv în inimile vasluienilor”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, transmite Infoprut.ro.

Compozitorul Eugen Doga s-a declarat onorat de distincţia primită şi a spus că acest titlu îl obligă să revină în Vaslui şi cu alte ocazii.

„Fiecare dintre noi are un traseu al vieţii dăruit de Cel de Sus şi trebuie să îl trecem cu demnitate. Eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne uneşte”, a afirmat artistul.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a oferit maestrului o Plachetă de Excelență, în semn de prețuire și apreciere pentru unicitatea compozitorului.

„Cred că ați aflat că există undeva în Univers o planetă care poartă numele maestrului, Doga. Maestrul, cu modestie, a promis tuturor acelora care nu mai încap pe pământ, că le va atribui câte 6 ari de pământ pe acea planetă. Aș vrea să vă întreb, maestre, dacă vreun vasluian a cerut cei 6 ari?…pentru merite deosebite, ofer câte 6,5 ari (Eugen Doga)…Asta înseamnă că niciun vasluian nu a cerut cei 6 ari. Asta înseamnă că ei vor să rămâneți aici pe pământ, ca om al pământului, și dintr-o dată și-au exprimat sentimentul cel mai profund, că vă iubesc foarte mult”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Vaslui, Consiliul Județean și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram