Reprezentanții R. Moldova și cei ai Letoniei vor iniția un dialog detaliat privind recunoașterea permiselor de conducere a R. Moldova pentru acei cetățeni ai R. Moldova care trăiesc în Letonia. O declarație în acest sens a fost făcută de Nicu Popescu după întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs.

„Recunoașterea permiselor de conducere a R. Moldova este o prioritate cheie pentru diaspora noastră și în acest sens vom întrepinde acțiuni clare de facilitare a condițiilor în care trăiesc concetățenii noștri în alte țări”, a ddeclarat Popescu.

Potrivit lui, ăn cadrul discuțiilor de asemenea, s-a agreat ca în curt timp să fie finalizat și un acord bilateral între Republica Moldova și Letoia în domeniul securității sociale.

Totodată, ministrul de Externe a menționat că printre subiectele abordate se mai numără și reglementarea transnsitreană și securitatea în regiune. De asemenea, cei doi oficiali, au discutat și au făcut un schimb de păreri privind situația din Afganistan. Aici, Popescu a menționat că atât R. Moldova, cât și Letonia, s-a aliniat declaraților partenerilor internaționali privind situația din Afganistan.

Ministrul afacerilor externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, efectuează, în perioada 16 – 18 august, o vizită de lucru la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene. Programul vizitei oficialului leton include întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, președintele Parlamentului Igor Grosu, prim-ministrul Natalia Gavrilița, președintele comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, precum și cu reprezentanți ai opoziției parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!