/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A fost reținut încă un moldovean care a evadat dintr-un izolator din Rusia. A rămas în liberate doar cel învinuit de omorul unui om de afaceri

18 august 2021, ora 16:39

Poliția din regiunea Novgorod l-a reținut pe al patrulea moldovean care a evadat din centrul de detenție temporară din Istra, regiunea Moscovei. Este vorba de Alexandru Butnaru, în vârstă de 30 de ani, transmite meduza.io.

Comitetul de anchetă a informat că ofițerii departamentului de urmărire penală l-au reținut într-unul dintre satele din regiunea Novgorod. Doar Alexander Mavridi, în vârstă de 50 de ani, rămâne în libertate. Acesta este acuzat de uciderea omului de afaceri Vladimir Marugov, cunoscut drept „regele mezelurilor”.

Amintim că, pe 6 august, cinci moldoveni au evadat din centrul de detenție din Istra, spargând încuietoarea celulei. Potrivit Comitetului de anchetă, deținuții au fugit când gardienii din secția de izolare s-au culcat, oprind în mod deliberat camerele de supraveghere video. În același timp, ofițerii IVS au lăsat deschis așa-numitul jgheab de alimentare din ușa celulei – prin care se oferea mâncare deținuților. La 11 august, poliția a anunțat arestarea a doi fugari; iar pe 12 august, a devenit cunoscut faptul că al treilea participant la evadare s-a predat el însuși poliției.

Doi angajați ai centrului de detenție din Istra au fost acuzați de abuz de putere, considerându-i complici la evadare. Cei doi sunt în arest. De asemenea, au fost reținuți doi locuitori din regiunea Moscovei, care, conform anchetei, au ajutat persoanele evadate după evadarea lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram