Primarul Capitalei Ion Ceban insistă că decizia CNESP este nulă în municipiul Chișinău. Potrivit lui, Comisia Locală poate decide asupra diferitor măsuri de sănătate publică în funcție de indicatorii epidemiologici.

„Am văzut ieri declarațiile precum că primăria trebuie să îndeplinească în tocmai deciziile Comisiei Naționale și că nu are dreptul altfel. Vreau să precizez ce spune legislația și tare sfătui pe toți să se informeze. CESP Chișinău în ședința din 25.08. a luat act de prevederile CNESP, iar la precizările pe care le-am solicitat, nu ați răspuns, nicicum. Totodata, conform împuternicirilor delegate comisiilor teritoriale, CESP Chișinău poate decide asupra și a altor măsuri de sanitare publică, în funcție de indicatorii epidemiologici”, a declarat Ceban.

Primarul mai spune că profesorii și personalul auxiliar din municipiul Chișinău, se întorc la muncă din 1 septembrie. Totodată, acesta afirmă că, profesorii din Chișinău vor fi testați la necesitate gratuit, iar pentru acest lucru a dispus alocarea a 3 milioane de lei.

Decizia privind obligativitatea cadrelor didactice nevaccinate de a-și face un test o dată la două săptămâni a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de CNESP și a fost dur ciriticată inclsuiv de sindicaliști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!