/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Bani de la Fondul Monetar Internațional! Pe conturile Băncii Naționale a Moldovei au intrat 236 de milioane de dolari

missing
01 septembrie 2021, ora 10:23

Fondul Monetar Internațional (FMI) a oferit Republicii Moldova cele 236 de milioane de dolari, negociate de către prim-ministra Natalia Gavrilița și Rodgers Chawani, reprezentantul rezident al FMI în Republica Moldova.

„Săptămâna trecută…, au intrat pe conturile Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cele 236 de milioane de dolari din partea FMI, care sunt necondiționate”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

Alocarea Drepturi Speciale de Tragere(DST) de care va beneficia R. Moldova oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nici o condiționalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.

Acum o săptămână, Natalia Gavrilița a menționat că Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget și pentru a oferi suport substanțial sectoarelor economice, cu un accent pe întreprinderile mici și mijlocii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram