/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

A decis să aloce peste un milion de lei firmei sale. Un consilier din Cricova, în vizorul ANI

missing
02 septembrie 2021, ora 11:46

Un consilier din Cricova a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), fiind acuzat că a participat la luarea unei decizii în favoarea firmei sale. Inspectorii spun că acesta a participat la alocarea a peste un milion și jumătate de lei firmei sale.

ANI a emis act de constatare pe numele consilierului, acesta fiind depistat cu un conflict de interese, după ce în luna mai 2021, autoritatea a fost sesizată în acest sens.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a intrat în posesia unor acte care confirmă încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. La începutul anului 2018, Primăria orașului Cricova a încheiat un contract de antrepriză cu un SRL, care s-a obligat să execute lucrări de canalizare în perimetrul a trei străzi din oraș.

Ulterior, în decembrie 2018, în ședința Consiliului orășenesc Cricova a fost aprobat alocarea bugetului pentru anul 2019, în lectura a doua. La această hotărâre, figurează și o anexă în care Consiliul a decis alocarea a unui milion și șase sute de mii de lei pentru executarea lucrărilor de canalizare de către firma contractată de către primărie.

Însă, în cadrul ședinței Consiliului a participat și unul dintre consilieri, care deținea și calitatea de fondator și administrator al acestei firme. Respectiv, consilierul, prin participarea la acea ședință, în cadrul căreia a fost luată decizia pentru alocarea acestor resurse financiare pentru firma sa, a admis un conflict de interese. Consilierul nu s-a abținut de vot și nici nu a declarat în termen de trei zile situația de conflict de interese în care s-a aflat în raport cu firma respectivă.

În explicațiile sale, consilierul a invocat faptul că nu consideră un conflict de interese situația sa, deoarece alocarea acestor bani au fost realizată în baza contractului semnat cu Primăria din localitate. Totuși, inspectorul de integritate a respins argumentele subiectului, calificându-le drept „lipsite de suport juridic și făcute în scopul de a nu purta răspundere juridică”.

Pentru această încălcare, dacă actul ANI va rămâne definitiv, consilierul riscă să rămână fără mandat și să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, timp de trei ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram