/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Amendă record de 225 de milioane de euro pentru WhatsApp. Nu le-a spus utilizatorilor cum sunt colectate şi utilizate datele lor

missing
02 septembrie 2021, ora 17:15

Compania WhatsApp, deţinută de Facebook, a fost amendată cu suma record de 225 de milioane de euro de către autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda pentru încălcarea regulilor UE privind confidenţialitatea datelor, conform CNBC, scrie mediafax.ro.

Autoritatea de reglementare a declarat că WhatsApp nu le-a spus europenilor cum sunt colectate şi utilizate datele lor personale, precum şi modul în care împarte datele cu Facebook.

Autoritatea a dispus ca platforma, care este utilizată de 2 miliarde de oameni din întreaga lume, să îşi modifice politicile de confidenţialitate şi modul în care comunică cu utilizatorii, astfel încât să respecte legislaţia europeană.

În consecinţă, WhatsApp poate fi nevoit să îşi extindă politica de confidenţialitate, pe care unii utilizatori şi companii au criticat-o deja pentru că este prea complexă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram