Compania WhatsApp, deţinută de Facebook, a fost amendată cu suma record de 225 de milioane de euro de către autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda pentru încălcarea regulilor UE privind confidenţialitatea datelor, conform CNBC, scrie mediafax.ro.

Autoritatea de reglementare a declarat că WhatsApp nu le-a spus europenilor cum sunt colectate şi utilizate datele lor personale, precum şi modul în care împarte datele cu Facebook.

Autoritatea a dispus ca platforma, care este utilizată de 2 miliarde de oameni din întreaga lume, să îşi modifice politicile de confidenţialitate şi modul în care comunică cu utilizatorii, astfel încât să respecte legislaţia europeană.

În consecinţă, WhatsApp poate fi nevoit să îşi extindă politica de confidenţialitate, pe care unii utilizatori şi companii au criticat-o deja pentru că este prea complexă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!