Război în Ucraina, ziua 82: Negocierile privind luptătorii din Azovstal, pierderile suferite și rezerviștii ruși

social

Inteligența artificială și aplicațiile mobile. Circa 20 de mii de elevi din țară vor avea șase discipline opționale noi

02 septembrie 2021, ora 11:23
Distribuie:

Începând cu 1 septembrie, aproximativ 20 de mii de elevi vor avea posibilitatea să studieze profesiile viitorului, iar astfel vor face un pas important pentru a fi pregătiți de cerințele de pe piața muncii.

În noul an academic, curricula școlară va fi completată cu șase discipline opționale: Design Grafic, Programarea Algoritmilor C/C++, Proiectare și Dezvoltare Web, Antreprenoriat, Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile și Inteligența Artificială.

Completarea programului școlar cu noile cursuri vine după ce profesorii din cele 234 de școli au participat timp de două luni la un un program complex de dezvoltare continuă, iar acum sunt gata să predea elevilor profesiile viitorului.

Schimbările sunt o continuare a eforturilor depuse de proiectul „Tekwill în fiecare școală” care își propune transformarea educației din Republica Moldova, atât prin dezvoltarea de conținut digital interactiv, cât și prin introducerea, în procesul de învățare din cadrul instituțiilor de învățământ, a noilor metodologii de predare.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram