Începând cu 1 septembrie, aproximativ 20 de mii de elevi vor avea posibilitatea să studieze profesiile viitorului, iar astfel vor face un pas important pentru a fi pregătiți de cerințele de pe piața muncii.

În noul an academic, curricula școlară va fi completată cu șase discipline opționale: Design Grafic, Programarea Algoritmilor C/C++, Proiectare și Dezvoltare Web, Antreprenoriat, Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile și Inteligența Artificială.

Completarea programului școlar cu noile cursuri vine după ce profesorii din cele 234 de școli au participat timp de două luni la un un program complex de dezvoltare continuă, iar acum sunt gata să predea elevilor profesiile viitorului.

Schimbările sunt o continuare a eforturilor depuse de proiectul „Tekwill în fiecare școală” care își propune transformarea educației din Republica Moldova, atât prin dezvoltarea de conținut digital interactiv, cât și prin introducerea, în procesul de învățare din cadrul instituțiilor de învățământ, a noilor metodologii de predare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!