/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Real Estate Forum 2021: un eveniment care va duce la noi colaborări și va prezenta noi tendințe din sectorul imobiliar

missing
02 septembrie 2021, ora 13:40

Sectorul imobiliar din Republica Moldova se pregătește pentru un eveniment care va duce la noi colaborări și va prezenta noi tendințe din domeniu – Real Estate Forum 2021. Leonid Barbaian – CEO și co-fondator Realist Estate Agency, consideră că Forumul este un semn al maturizării sectorului de imobiliare, al creșterii transparenței acestuia și perspectivelor sale de dezvoltare, dar și al interesului investitorilor străini față de Republica Moldova.

Pandemia a schimbat regulile jocului, inclusiv în imobiliare. Care este situația actuală pe piața imobiliară din Moldova, în sectorul nerezidențial?

Lucrurile au revenit la normalitate. Analizând tranzacțiile din segmentul nerezidențial, fie de vânzare-cumpărare sau de închiriere, observăm creșterea interesului față de sectorul logistic, retail și cel industrial. De asemenea putem confirma restabilirea practic integrală a sectorului de oficii, atât ca urmare a adoptării variantei hybrid de muncă, cât și a creșterii continue a domeniilor IT și BPO. Acest lucru se datorează regimului fiscal special, unul dintre cele mai avantajoase din regiune.

Totodată, vedem interesul în creștere al jucătorilor internaționali în sectorul HoReCa, în special în cel hotelier, fapt care nu poate decât să ne bucure.

Dar care sunt preferințele în sectorul rezidențial?

În acest sector, crește în permanență cererea față de casele de locuit și apartamentele cu terasă și birou. Oamenii optează pentru comoditate, pentru cât mai mult spațiu și confort.

La fel, crește cererea de locuințe în regiunile din jurul centrelor industriale importante – Comrat, Orhei, Bălți etc.

Ați menționat despre jucătorii internaționali. Cum influențează aceștia piața imobiliară din țara noastră?

Intrarea pe piață a investitorilor și dezvoltatorilor internaționali este o dovadă a creșterii calității pieței imobiliare. Colaborarea cu agențiile de talie mondială demonstrează că sectorul imobiliar din Moldova a devenit mai matur, mai puternic și poate face față standardelor internaționale.

Rezultatele sunt benefice pentru toată lumea – atât pentru companiile ce activează în domeniu, cât și pentru consumatorul final, care se va putea bucura de produse și servicii de cea mai bună calitate.

Cum poate contribui sectorul imobiliar la dezvoltarea economică a țării?

Sectorul imobiliar este semnificativ pentru economia țării, anume din acest motiv, trebuie să se lucreze legal. Atât agenții economici din domeniu, cât și persoanele fizice pot contribui la economia țării prin efectuarea tranzacțiilor de vânzare-cumpărare în mod transparent.

Taxele locale și centrale sunt sursa de bază pentru proiectele de infrastructură, pentru sistemul de sănătate, de educație etc. Ne bucurăm nespus de mult că cetățenii devin din ce în ce mai conștienți și mai responsabili.

De ce ar trebui să apelăm la un expert imobiliar atunci când dorim să cumpărăm, să vindem, să închiriem sau să oferim în chirie un imobil?

O tranzacție imobiliară este, de obicei, una dintre cele mai importante tranzacții financiare din viața unei persoane, iar noi oferim asistență și consultanță imobiliară de calitate, reducând esențial riscurile juridice și financiare pentru clienții noștri.

Realist Estate Agency este prima agenție de experți imobiliari din Moldova creată după conceptul one-stop shop – oferim o gamă variată de servicii conexe, satisfacem multiple nevoi ale clienților noștri, pentru că ne pasă de ei și de procesul prin care trec.

În echipa Realist găsiți cei mai buni experți juridici, fiscali, de creditare, de evaluare și chiar de administrare a proprietății. Totodată, colaborăm doar cu dezvoltatori de încredere. În acest mod, garantăm siguranță și comoditate pentru cei care pășesc pragul agenției noastre.

Cu această ocazie, vă îndemn să vizitați site-ul realist.md și pagina agenției de pe rețelele sociale, acolo unde veți găsi cele mai potrivite oferte pentru familia și afacerea d-voastră.

Care sunt motivele pentru care oamenii ar trebui neapărat să participle la Primul Forum Imobiliar din Republica Moldova?

La acest eveniment, o să vă convingeți că sectorul imobiliar din țara noastră a devenit mai sigur, mai puternic, o să aflați noile tendințe din domeniu și metodele de dezvoltare ale acestuia.

Totodată, veți afla cum companiile locale și internaționale din domeniul imobiliar pot colabora atât între ele, cât și cu autoritățile din Moldova, pentru a contribui la bunăstarea țării și a cetățenilor.

Înregistrați-vă pe refmoldova.com și urmăriți din orice colț al lumii primul eveniment de amploare din sectorul imobiliar, organizat în țara noastră – Real Estate Forum 2021.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram