/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șefii mai multor instituții subordonate Parlamentului vor putea fi dați afară, după ce Comisiile vor analiza activitatea acestora

02 septembrie 2021, ora 09:55

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Parlament urmează să înregistreze o inițiativă legislativă care ține de „curățirea” mai multor instituții ale statului. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că vor fi dați afară oameni care au dovedit de-a lungul timpului ineficiență. 

Proiectul se referă la responsabilizarea mai multor autorități publice aflate sub control parlamentar. Este vorba despre Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Reglementare în Energetică, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor și Comisia Națională a Pieței Financiare.

„Existența unei autonomii funcționale nu înseamnă că șefii instituțiilor respective nu pot răspunde pentru ineficiență și incompetență. Dimpotrivă, ținând cont de rolul Parlamentului și instrumentele pe care le are la îndemână, credem că Legislativul este obligat să verifice activitatea acestor instituții pentru a constata dacă activitatea lor este conformă”, a spus Sergiu Litivnenco.

Astfel, Parlamentul prin intermediul organelor sale de lucru, în special Comisiilor parlamentare, va putea analiza activitatea acestor instituții publice aflate sub control parlamentar și în funcție de concluziile la care va ajunge, va putea adopta actele necesare pentru remedierea situației, precum revocarea din funcție a conducătorilor acestor instituții.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram