Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Parlament urmează să înregistreze o inițiativă legislativă care ține de „curățirea” mai multor instituții ale statului. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că vor fi dați afară oameni care au dovedit de-a lungul timpului ineficiență. 

Proiectul se referă la responsabilizarea mai multor autorități publice aflate sub control parlamentar. Este vorba despre Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Reglementare în Energetică, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor și Comisia Națională a Pieței Financiare.

„Existența unei autonomii funcționale nu înseamnă că șefii instituțiilor respective nu pot răspunde pentru ineficiență și incompetență. Dimpotrivă, ținând cont de rolul Parlamentului și instrumentele pe care le are la îndemână, credem că Legislativul este obligat să verifice activitatea acestor instituții pentru a constata dacă activitatea lor este conformă”, a spus Sergiu Litivnenco.

Astfel, Parlamentul prin intermediul organelor sale de lucru, în special Comisiilor parlamentare, va putea analiza activitatea acestor instituții publice aflate sub control parlamentar și în funcție de concluziile la care va ajunge, va putea adopta actele necesare pentru remedierea situației, precum revocarea din funcție a conducătorilor acestor instituții.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!