/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Platforma DA a stabilit data în care își va alege o nouă conducere

missing
05 septembrie 2021, ora 15:16

Platforma DA își va alege o nouă conducere pe 12 decembrie, când se va desfășura și ședința Congresului formațiunii. Asta s-a decis la Consiliul Politic Național al partidului, care s-a întrunit astăzi. 

Astfel, în cadrul Congresului, va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare.

„Începând cu ziua de azi, orice membru al Platformei DA poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia partidului. În aceeași cheie a democrației, ca partid extraparlamentar, creat de la firul ierbii, cu o bună experiență legislativă, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizațiile noastre teritoriale”, a declarat președintele interimar Dinu Plîgău.

Până la alegerea noii conduceri, interimatul funcției de președinte al partidului îl va asigura în continuare Dinu Plîngău. Data în care va fi aleasă conducerea partidului marchează și aniversarea a șase ani de la crearea Platformei DA ca formațiune politică.

Amintim că fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, și toți adjuncții săi s-au dezis de funcții, după ce, în urma alegerilor parlamentare anticipate, formațiunea nu a ajuns în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram