/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cine sunt cei cinci candidați înaintați de PAS pentru funcția de membri ai CEC

08 septembrie 2021, ora 13:12

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înaintat cinci candidați pentru funcția de membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC). Lista a fost prezentată Comisiei juridice a Parlamentului. Informația a fost confirmată de Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a partidului.

Astfel, cei cinci membri propuși de fracțiunea PAS sunt: Angela Caraman, Alexandru Berlinschi, Ludmila Lupașco, Sergiu Gurduza și Alexandru Musteța. Comisia juridică urmează să inițieze procedura de selectare a candidaților.

CEC urmează să aibă o nouă componență, din motiv că mandatele foștilor membri au expirat în luna iunie 2021.

Amintim că președinta Maia Sandu a semnat, pe 7 septembrie, decretul prin care l-a desemnat pe Pavel Postică în calitate de membru CEC.

CEC este constituit din nouă membri: unul este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi opt sunt numiți de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.

Astfel, alți trei membri ai CEC urmează a fi înaintați de opoziție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram