/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Cod roșu de alertă epidemiologică în 16 localități din raionul Hîncești. Restricțiile impuse

missing
08 septembrie 2021, ora 09:36

În 16 localități din raionul Hîncești a fost instituit cod roșu de alertă epidemiologică. Hotărârea a fost luată de către Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, pe 7 septembrie, după ce în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID-19. 

Mai exact, pentru ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 115 cazuri la 100 mii de persoane. Printre localitățile în care a fost constituit cod roșu se numără: Bozieni, Sărăteni, Drăgușenii Noi, Bujor, Ciuciuleni, Sărata Galbenă, Buțeni, Pervomaiscoe, Sofia, Leușeni, Hîncești, Nemțeni, Sipoteni, Negrea, Fundul Galbenei, Drăgușeni.

În hotărâre se menționează că pentru a asigura protecția copiilor și a tinerilor în școli, statul va încuraja și va promova vaccinarea împotriva COVID-19 a profesorilor și angajaților școlari, fiind recomandată în continuare atingerea ratei de 95%. Se menține și decizia Comisiei centrale, astfel ca angajații nevaccinați să prezinte un test negativ la COVID-19, o dată la 14 zile.

Inspectoratul de Poliție va intensifica monitorizarea și controlul respectării de către cetățeni a măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

De la începutul pandemiei, în raionul Hîncești au fost confirmate 3 175 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Din numărul celor diagnosticați cu COVID-19, 2 925 s-au vindecat, iar 146, din nefericire, au decedat. Sub supravegherea medicilor se află 262 de persoane.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 271 535.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram