/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Șor ar putea rămâne fără salariu, după ce Comisia juridică a dat aviz pozitiv la demersul spicherului

missing
08 septembrie 2021, ora 19:00

Salariul deputatului fugar Ilan Șor este din nou pe agenda parlamentară. Acesta ar putea rămâne fără leafă, după ce Comisia juridică a Legislativului a dat aviz pozitiv la demersul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, privind evaluarea activității lui Șor, care nu s-a prezentat la nici o ședință plenară în noul Parlament.

Demersul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, privind evaluarea activității lui Ilan Șor a fost discutat și avizat astăzi, în cadrul ședinței comsiei juridice.

Se constată lipsa deputatului Ilan Șor de la ședințele Parlamentului și ale comisiilor parlamentare de la începutul activității Parlamentului din legislatura a 11 – a.

În acest sens, comisia juridică propune președintelui Legislativului suspendarea achitării salariale. Întrucât nu putem lua legătura cu Ilan Șor, am contactat-o pentru o reacție pe colega sa de fracțiune, Marina Tauber. Aceasta a precizat că liderul său de partid nu pune accent pe leafă.

Mai merită domnul Șor această funcție, în cazul în care nu se prezintă la ședințe? – Domnul Ilan Șor face mult mai mult decât mai mulți deputați. Multe proiecte, multe inițiative. Ceea ce face președintele nostru..merită nu doar atenție, dar și lauda societății.

În legislatura trecută, Ilan Șor a beneficiat de câteva salarii, chiar dacă nu participa la ședințe. Astfel, el s-a ales cu puțin peste 80 de mii de lei. Din ianuarie 2020, acesta a fost lipsit de leafă și îndemnizații, printr-o hotărâre a Zinaidei Greceanii. Pentru prima dată, Ilan Șor a ajuns în Parlament în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019, după ce a câștigat în circumscripția Orhei. Asta chiar dacă el era condamnat, de prima instanță, la 7 ani și șase luni de închisoare în dosarul fraudei bancare. Deși era și primar de Orhei, Șor a ales fotoliul de deputat. Peste doar două luni, când democrații au cedat puterea, acesta a fugit din țară. Peste o lună a rămas fără imunitate parlamentară, fiind anunțat în căutare internațională. De atunci, deputatul nu a mai participat la nicio ședință legislativă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram