/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO LIVE/ Prima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului. Președintele consiliului de administrație al CNPF prezintă raportul anual

missing
09 septembrie 2021, ora 13:46

Parlamentul se întrunește în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă. Pe ordinea de zi sunt 19 proiecte de legi și hotărâri. Menționăm că în premieră, aleșii poporului vor utiliza votul electronic. 

UPDATE 13:46: Președintele consiliului de administrație al Comisiei Naționale al Pieței Financiare (CNPF) Valeriu Chițan prezintă raportul anual al instituției. După ce un grup de deputați a declarat că, în urma exercitării neadecvate a atribuțiilor de către conducere, s-au produs efecte de criză pe piața financiară, președintele consiliului a propus: fie să vină cu sinteza raportului, fie să răspundă la acuzații. Președintele Parlamentului Igor Grosu i-a spus că are tot timpul la dispoziție pentru a prezenta raportul.

UPDATE 13:36: Deputații au votat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legea concurenței.

UPDATE 13:05: Ordinea de zi a fost aprobată. Urmează examinarea subiectelor de pe agendă. Primul pe ordinea de zi este proiectul privind numirea unui judecător la CSJ. Candidatura acesteia a fost acceptată cu majoritatea voturilor deputaților.

UPDATE 13:00 : Deputatul BECS, Vlad Batrâncea propune includerea pe ordonea de zi a problemei legate de secarea râului Nistru. „Nu putem înțelege de ce Guvernul nu întreprinde nimic. Această situație depășește ambițiile noastre polituice, este o problema care trebuie susținută. Noi nu acceptăm construirea și consolidarea sectoirului hidroenergteic care duce la dispariția principalei surse de apă. R. Moldova trebuie să aibă o poziție clară și activă”, a menționat Batrâncea. Porpunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

UPDATE 12:26  Deputata BCS, Elena Bodnarenco a solicitat audierea în plen a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Propunerea nu a fost susținută. Împotrivă s-au pronunțat majoritatea deputaților PAS.

UPDATE 12:23 Deputatul PAS, Dan Perciun propune includerea pe ordinea de zi a proiectului privind sistemul de pensii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram