Banca Națională a Moldovei va pune în circulație începând cu 10 septembrie, ca mijloc de plată și în scop numismatic, o monedă comemorativă dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău, actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”, ca primul teatru stabil de expresie română de la est de Prut.

Moneda din argint are valoarea nominală de 100 lei și un tiraj de 300 unități  și va completa seria „Evenimente istorice”. Moneda comemorativă, ambalată în capsulă de metacrilat transparent și cutie de prezentare, este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

„Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu”, construită în anii 30 ai secolului al XX-lea, are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei, în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat”, se mai menționează în comunicatul publicat de BNM.

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!