/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Inga Grigoriu solicită repetat audierea raportului „Laundromat”. „Vreau să cred că nimeni din actuala guvernare nu vrea să îl dea uitării”

10 septembrie 2021, ora 13:03

Fosta deputată de la Partidul Platforma DA, Inga Grigoriu solicită repetat audierea în Parlament a raportului „Laundromat”. Grigoriu, care a fost șefa comisiei parlamentare numite generic „Laundromat”, și-a exprimat regretul pentru faptul că raportul cu pricina așa și nu a fost înregistrat în Legislativ, din cauza „acțiunilor unei majorități de membri ai comisiei, care au tergiversat procesul”. 

„În prezent, avem o nouă componență a Legislativului, care optează pentru lupta anticorupție și eliminarea schemelor care afectează securitatea cetățeanului R. Moldova. Cu regret, constatăm că și în aceste condiții și circumstanțe, Raportul menționat nu este nici până astăzi înregistrat în circuitul actelor normative a Parlamentului R. Moldova, cu toate că au fost făcute mai multe solicitări. Dacă în legislatura precedentă, o majoritate PSRM-Șor a fost motivul blocării înregistrării Raportului, astăzi nu mai există acest impediment.”, a menționat Inga Grigoriu într-un briefing de presă.

Fosta deputată de la Platforma DA a făcut un apel și către actualul președinte al comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, responsabil de domeniul de activitate al căruia reprezintă acest Raport, să se implice în proces.

„Organele de anchetă urmăresc deciziile parlamentarilor în acest sens și vreau să cred că nimeni din actuala guvernare nu este cointeresat să fie dat uitării acest act criminal de proporții deosebit de mare îndreptat împotriva securității naționale și a cetățenilor implicit, astfel încât autorii, beneficiarii și executorii să scape basma curată”, a spus Inga Grigoriu.

Potrivit fostei deputate, în caz de inacțiune, Procuratura Generală ar putea să claseze „în liniște” dosarele aferente.

Amintim că raportul „Comisiei Landromat” a analizat mijloacele și schemele prin care 22 de miliarde de dolari au fost spălați în Republica Moldova. Toate ordonanțele erau executate într-o singură bancă comercială din Republica Moldova, iar banii erau încasați forțat de pe contul băncilor corespondente din Federația Rusă.

Deși raportul a fost finalizat și prezentat în termen, acestea nu a putut fi înregistrat și audiat, din cauza a patru membri ai comisiei, socialiși și de la PP Șor, care au insistat ca mai întâi să fie audiat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram