Fosta deputată de la Partidul Platforma DA, Inga Grigoriu solicită repetat audierea în Parlament a raportului „Laundromat”. Grigoriu, care a fost șefa comisiei parlamentare numite generic „Laundromat”, și-a exprimat regretul pentru faptul că raportul cu pricina așa și nu a fost înregistrat în Legislativ, din cauza „acțiunilor unei majorități de membri ai comisiei, care au tergiversat procesul”. 

„În prezent, avem o nouă componență a Legislativului, care optează pentru lupta anticorupție și eliminarea schemelor care afectează securitatea cetățeanului R. Moldova. Cu regret, constatăm că și în aceste condiții și circumstanțe, Raportul menționat nu este nici până astăzi înregistrat în circuitul actelor normative a Parlamentului R. Moldova, cu toate că au fost făcute mai multe solicitări. Dacă în legislatura precedentă, o majoritate PSRM-Șor a fost motivul blocării înregistrării Raportului, astăzi nu mai există acest impediment.”, a menționat Inga Grigoriu într-un briefing de presă.

Fosta deputată de la Platforma DA a făcut un apel și către actualul președinte al comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, responsabil de domeniul de activitate al căruia reprezintă acest Raport, să se implice în proces.

„Organele de anchetă urmăresc deciziile parlamentarilor în acest sens și vreau să cred că nimeni din actuala guvernare nu este cointeresat să fie dat uitării acest act criminal de proporții deosebit de mare îndreptat împotriva securității naționale și a cetățenilor implicit, astfel încât autorii, beneficiarii și executorii să scape basma curată”, a spus Inga Grigoriu.

Potrivit fostei deputate, în caz de inacțiune, Procuratura Generală ar putea să claseze „în liniște” dosarele aferente.

Amintim că raportul „Comisiei Landromat” a analizat mijloacele și schemele prin care 22 de miliarde de dolari au fost spălați în Republica Moldova. Toate ordonanțele erau executate într-o singură bancă comercială din Republica Moldova, iar banii erau încasați forțat de pe contul băncilor corespondente din Federația Rusă.

Deși raportul a fost finalizat și prezentat în termen, acestea nu a putut fi înregistrat și audiat, din cauza a patru membri ai comisiei, socialiși și de la PP Șor, care au insistat ca mai întâi să fie audiat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!