/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe se va desfășura la începutul anului viitor

missing
10 septembrie 2021, ora 12:14

La începutul anului viitor va avea loc o ședință a comisiei interguvernamentale moldo-cehe privind cooperarea economică. Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu. 

„Intenționăm să organizăm un forum al oamenilor de afaceri moldo-ceh și vom aprofunda această relație”, a declarat Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu omologul său ceh, Jakub Kulhánek, aflat într-o vizită la Chișinău.

„Republica cehă va continua tot sprijinul și susținerea R. Moldova pentru implementarea procesului de reforme, subliniind, încă o dată, că cel mai important este să fie implementate anume prevederile care se regăsesc în Acordul de asociere, Acordul aprofundat de liber schimb și alte proiecte”, a spus Jakub Kulhánek.

Politica internă din ultimii ani a dus politica externă a țării noastră într-o stare de blocaj, dar, în ultima lună, parteneriatele externe au fost deblocate, a declarat Nicu Popescu. Ministrul a spus că aceste vizite sunt un semnal să mașinăria diplomatică a fost repornită și politica internă nu mai este un impediment pentru a fi recepționate beneficii pentru cetățeni.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram