Vizitele în unitățile Armatei Naționale au fost restricționate, în urma creșterii semnificative a numărului de cazuri de COVID-19

10 septembrie 2021, ora 15:59

Vizitele în unitățile Armatei Naționale a persoanelor străine, concediile pentru militarii în termen și desfășurarea activităților în masă au fost restricționate. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Apărării, în urma hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), în rezultatul creșterii semnificative a numărului de infectați cu COVID-19.

În același timp, șefii subdiviziunilor și de instituții, dar și comandanții de unități, vor desfășura ședințe de informare repetată a efectivului în termen și prin contract cu privire la virusul SARS-CoV-2 și agresivitatea tulpinilor noi.

Totodată, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a cerut respectarea strictă a măsurilor de siguranță împotriva COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor de protecție la serviciu (în spații închise), precum și în situația în care nu poate fi respectată distanța socială.

De asemenea, o măsură obligatorie pentru militarii prin contract preconizați pentru studii peste hotare, deplasări de serviciu și misiuni internaționale va fi prezentarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19, la plecare și efectuarea controlului medical la reîntoarcere.

Ministrul Apărării a îndemnat întregul efectiv de militari și angajați civili să se vaccineze în scopul prevenirii virusului de tip nou COVID-19.

Până în prezent, 72% de militari în termen și prin contract din Armata Națională au fost imunizați cu doza I, iar 67 % din numărul total de efectiv au fost imunizați complet cu toate tipurile de vaccin prezente și aprobate.

De menționat că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a instituit starea de urgență în sănătate publică la nivel național începând cu data de 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021 și a decis să instituie stare de alertă la nivel național, decizie care impune noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram