Încă 746 de moldoveni s-au infectat cu coronavirus. 599 au fost nevaccinați. 18 cazuri de COVID-19 sunt de import. Bilanțul celor diagnosticați cu această maladie, în țara noastră, a ajuns la 275 558.

În total, au fost efectuate 7 486 de teste. Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba despre doi medici, 13-asistenți medicali și doi membri ai personalului auxiliar.

„În spitalele din țară sunt internați 1 375 de pacienți infectați. Dintre aceștia, 105 sunt în stare extrem de gravă. Zece pacienți sunt supuși ventilării mecanice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Alte 443 persoane au fost vindecate. În total, 263 202 cetățeni au fost vindecați de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3 857 de persoane, iar 16 010 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Din nefericire, 15 pacienți au pierdut lupta cu infecția. Printre decedați se numără și o tânără de 28 de ani din raionul Cahul. Aceasta era internată în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Pacienta suferea de pancreatită.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!