Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău se întruneşte în şedinţă, astăzi, 13 septembrie. Asta în condițiile în care situația pandemică nu dă semne de îmbunătățire, iar municipiul Chișinău rămâne sub cod roșu de COVID – 19. Despre asta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

„Cât despre numărul cazurilor de îmbolnăviri şi internări cu coronavirus, acestea sunt în continuă creştere, de aceea, rămânem în alertă’’, a scris Ion Ceban.

La Centrul COVID MoldExpo sunt în total 284 de pacienți, inclusiv 267 în staționar la tratament. Totodată, 23 de pacienți din Capitală sunt internaţi în terapie intensivă în stare gravă. La Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie sunt internați 90 de pacienți.

Totodată, edilul menționează că în mun. Chișinău a fost înregistrată cea mai înaltă rata de imunizare împotriva COVID-19 – peste 30% din populația generală.

În acest context, primarul îndeamnă oamenii să continue să meargă la centrele de imunizare pentru a-și administra vaccinul împotriva noului coronavirus.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!