Mijloacele aeriene şi-au reluat activitatea pentru a stinge incendiul de pădure din munţii Sierra Bermeja (Malaga) – sudul Spaniei – de la primele ore ale dimineţii de luni, 13 septembrie. Până în prezent, flăcările au afectat peste 7.400 de hectare și au forțat evacuarea a 1.616 persoane, relatează AGERPRES.

Eforturile pompierilor implicate în lupta cu acest incendiu complex este de a potoli flancul estic al focarului şi avansul său spre localitatea Casares şi zona Monte Duque, potrivit unui comunicat al Planului împotriva Incendiilor Forestiere din Andaluzia (Infoca). Traficul este întrerupt pe opt axe rutiere şi nu a mai rămas nicio persoană care duminică seară să nu fie evacuată.

De asemenea, surse ale guvernului regional din Andaluzia asigură că persoanele evacuate au fost găzduite în centre de adăpost puse la dispoziţie de autorităţi, sau în stabilimente hoteliere care s-au oferit să le cazeze. Localităţile complet evacuate în cursul zilei de duminică, 12 septembrie, sunt: Genalguacil, Faraján, Alpandeire, Júzcar, Pujerra şi Jubrique, situate în Serranía de Ronda.

Un pompier în vârstă de 44 de ani a murit joi, 9 septembrie, în timp ce lupta alături de colegii săi pentru a stinge focarul izbucnit la sud de Malaga. Potrivit salvatorilor, combaterea incendiului este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Totuși, autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un act criminal, având în vedere că flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!